20/11/13

Edito #001

Από τον Ιωάννη 'Moody' Λαζάρου

Η πρωτοβουλία για το “Nostromo” προέκυψε όταν ένιωσα έτοιμος να αποδεσμευθώ της όποιας ατομικής μικρομέγαλης ματαιοδοξίας (ευτυχώς που έγινε νωρίς) και ότι επιθυμώ να είμαι μέλος μιας συλλογικής προσπάθειας ανθρώπων ερωτευμένων με την έβδομη Τέχνη, που τους αρέσει να γράφουν με κίνητρο αυτό τους το πάθος και να το μοιράζονται με τους άλλους. Κι αυτή η σινεφιλική αγάπη και καμία δημοσιογραφική υποχρέωση –πόσο μάλλον κουτσομπολίστικη διάθεση που έχει κατακλύσει τα Μ.Μ.Ε.- είναι που μας φέρνει κοντά, φίλους και γνωστούς, συχνά ετερόκλητες προσωπικότητες και διαφορετικού συγγραφικού ύφους, και κυοφορεί αυτό το νέο όχημα που υπόσχεται καλογραμμένα και ενδιαφέροντα κείμενα, με άποψη και χαρακτήρα. Φιλοδοξώντας έτσι, στο μέτρο που του αναλογεί, να εμφυσήσει ένα, πέραν της δίωρης διασκέδασης, πνεύμα για τις ταινίες και να συνεισφέρει σε μια πιο ειλικρινή και ανθρώπινη σχέση κριτικού-κοινού.

Αυτή την επιθυμία την απέτεινα, πρώτα, στον καλό μου φίλο Ηλία Δημόπουλο (για καλή μας τύχη την αγκάλιασε –άλλωστε από καιρό ήταν και δική του επιθυμία) και από κοινού αποφασίσαμε τους, κατ'αρχήν, συνταξιδιώτες που θα θέλαμε στη νέα μας περιπλάνηση. Γιάννης Βασιλείου, Χρήστος Ζαφειριάδης, Τάσος Μελεμενίδης, Ελένη Μητσιάκη, Αχιλλέας Παπακωνσταντής και Γιάννης Σμοΐλης έδειξαν πρόθυμοι, συμφώνησαν και είμαστε χαρούμενοι γι’αυτό.

Με μεράκι και ευσυνειδησία, λοιπόν, ξεκινά το ταξίδι του “Nostromo” προσφέροντας ένα εύρος ενδιάμεσων σταθμών. Νέες ταινίες, Box Office, Home Cinema, γλαφυρές ιστορίες από γυρίσματα, δοκιμιακά κείμενα θεωρίας και ιστορίας του σινεμά, μουσικά scores, αγαπημένες ταινίες του παρελθόντος και αφιερώματα-έκπληξη. Μαζί και μια ομώνυμη σελίδα στο facebook με τα απαραίτητα extras.

Ο Nostromo, αυτός ο τολμηρός αναζητητής, μας καλεί να βιράρουμε τις άγκυρες και να σαλπάρουμε. 
Καλό ταξίδι να 'χουμε!

2 σχόλια:

  1. Oι ομαδικές δουλειές ανθοφορούν και δημιουργούν τάσεις και σχολές.Καλή επιτυχία στους στόχους σας και μακάρι να βρείτε μιμητές σε ολους τους τομείς του πολιτισμού,για να πάει μπροστά αυτή η χώρα αλλά και η ίδια η ζωή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστούμε πολύ για τις καλόκαρδες ευχές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή