12/2/14

Money Talks #012

Από τον Γιάννη Βασιλείου


Τα animation συνήθως κάνουν χρυσές δουλειές στο box-office. Ακόμα κι εκείνα μικρών εταιρειών, που κατακρεουργούνται από την κριτική, όπως το πρόσφατο The Nut Job. Το Τhe Lego Movie είναι της Warner και, την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχει metascore 82. Συνεπώς το κτηνώδες άνοιγμα του, που υπερέβη τα προγνωστικά κατά 20 εκατομμύρια δολάρια, κανένα δεν πρέπει να ξενίζει. Θα περίμενε κανείς ότι το άνοιγμα ενός νέου animation θα εξαφάνιζε το Frozen από τον ορίζοντα, εκείνο όμως έπεσε μόνο κατά 23.1% σε σχέση με το προηγούμενο τριήμερο. Το The Nut Job ένιωσε λίγο περισσότερο τον ανταγωνισμό στο πετσί του, χάνοντας το μισό κοινό του, ταυτόχρονα όμως ξεπέρασε το The Grey και είναι και επισήμως η εμπορικότερη ταινία της Open Road Films.


Ας αφήσουμε όμως τα «μικυμάου» στην άκρη κι ας δούμε τι έκαναν οι άλλες νέες κυκλοφορίες της εβδομάδας. Το The Monuments Men διέψευσε κι αυτό τα προγνωστικά της εταιρείας του, που είχε υπολογίσει σε ένα άνοιγμα μεταξύ 16 με 18 εκατομμυρίων, και τα πήγε μια χαρά, παρά την απρόσμενα χλιαρή αντιμετώπιση του από την κριτική. Με την επόμενη ταινία υψηλού προφίλ, που στοχεύει (και) σε ένα πιο ενήλικο κοινό, να ανοίγει στις 28 Φεβρουαρίου -το Non Stop με τον Λίαμ Νίσον-, η ταινία του Κλούνι αναμένεται να έχει γερά κρατήματα. Τα 60 εκατομμύρια είναι εφικτός στόχος, τα 80 θρίαμβος.

Το Vampire Academy είναι ακόμα μια μεταφορά young adult αναγνώσματος που φιλοδοξούσε να επαναλάβει, έστω και κατά ένα μέρος, την επιτυχία του Twilight και καταποντίζεται στο box-office. Aν και το υψηλότερου προφίλ Divergent, που βγαίνει τον επόμενο μήνα, δεν κάνει τα νούμερα που όλοι περιμένουν, οι ιθύνοντες των στούντιο θα το ξανασκεφτούν δυο φορές, προτού επενδύσουν σε ανάλογα projects.

Τέλος, τα American Hustle και The Wolf of Wall Street χάθηκαν από το top-10 μετά από εβδομάδες συνεχούς παρουσίας. Για τις συνολικές επιδόσεις των οσκαρικών υποψηφίων θα διαβάσετε αναλυτικά στο Money Talks της εβδομάδας πριν την απονομή των Oscar, που φέτος θα διεξαχθεί στις 2 Μαρτίου στο Dolby Theatre.

The LEGO Movie - $69.1M
The Monuments Men - $22.0M
Ride Along - $9.6M ($105.3M)
Frozen - $6.9M ($368.6M)
Lone Survivor - $5.6M ($112.9M)
That Awkward Moment - $5.2M ($16.5M)
Vampire Academy - $3.9M
The Nut Job - $3.8M ($55.0M)
Jack Ryan: Shadow Recruit - $3.5M ($44.4M)
Labor Day - $3.2M ($10.1M)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου