23/4/14

Money Talks #021 (Β)

Από τον Γιάννη Βασιλείου



Η είδηση του τριημέρου που μας πέρασε είναι η εκκωφαντική αποτυχία του Transcendence στα ταμεία, που οφείλεται σε μια σειρά από παράγοντες. Τα τρέιλερ της ταινίας ήταν σχεδόν απωθητικά, ο Τζώνυ Ντεπ ως άνθρωπος της εποχής του δεν κάνει ποτέ εισιτήρια, οι κριτικές ήταν ως επί το πλείστον αρνητικές, ενώ το όνομα του Κρίστοφερ Νόλαν , που εκτελεί χρέη executive producer και στις ταινίες του οποίου εργαζόταν μέχρι πρότινος ως διευθυντής φωτογραφίας ο σκηνοθέτης του φιλμ Γουόλυ Πφίστερ, απουσίαζε ύποπτα από το προωθητικό υλικό της ταινίας. Ακόμα όμως και ο πιο απαισιόδοξος αναλυτής του αμερικανικού box-office δεν περίμενε ότι η κόστους 100 εκατομμυρίων δολαρίων υπερπαραγωγή θα έκανε τόσο χαμηλά νούμερα.

Η έτερη μεγάλη είδηση του τριημέρου είναι πως το Heaven is for Real αποτέλεσε την τρίτη στη σειρά χριστιανική παραγωγή – τέταρτη αν συνυπολογίσουμε τον «βλάσφημο» Νώε- που εκπλήσσει με τις επιδόσεις της στο box-office. Είτε ο κόσμος μες στην απελπισία του από την οικονομική δυσπραγία στρέφεται και πάλι στον Θεό, είτε απλά η πασχαλινή περίοδος σηκώνει σταυροκοπήματα στις κινηματογραφικές αίθουσες.


Κατά τα άλλα ο Captain America έκανε το threepeat, το Draft Day του Κόστνερ έπεσε μόνο κατά 41% και φαίνεται πως θα φτάσει τα 30 εκατομμύρια της προηγούμενης ταινίας του αμερικανού σταρ (3 Days to Kill), παρά το χαμηλότερο άνοιγμα του, ενώ σε περιορισμένο κύκλωμα διανομής ο Γούντυ Άλεν τράβηξε με την παρουσία του κόσμο στην δεύτερη σκηνοθετική απόπειρα του Τζων Τορτούρο, το Fading Gigolo, το οποίο σημείωσε σε πέντε αίθουσες τον καλύτερο μέσο όρο ανά αίθουσα του τριημέρου ($ 36.160).

Captain America:The Winter Soldier - 25.5M (200.5M)
Heaven is For Real – 22.5M (29.5M)
Rio 2 -22.1M (75.0M)
Transcendence – 10.8M
A Haunted House 2 – 8.8M
Draft Day – 5.7M (19.3M)
Divergent – 5.6M (133.7M)
Oculus – 5.1M (21.1M)
Noah – 5.0M (93.2M)
Bears  –  4.7M

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου