9/7/14

Money Talks #32

Από τον Γιάννη Βασιλείου




Σε ένα από τα πιο νωχελικά τριήμερα Independence Day των τελευταίων ετών τα Transformers του Μάικλ Μπέι κατέκτησαν εκ νέου την πρώτη θέση, χάνοντας όμως τα 2/3 του κοινού τους. Με τέτοια πτώση είναι δεδομένο πως την επόμενη εβδομάδα το σίκουελ του Rise of the Planet of the Apes θα τα κατατροπώσει, αλλά ουδείς ιδρώνει στα στούντιο της Paramount. Βλέπετε μόνο στην Κίνα η ταινία έχει κάνει ήδη 219,2 (!) εκατομμύρια δολάρια σπάζοντας το ρεκόρ της προηγούμενης πιο επιτυχημένης ταινίας όλων των εποχών, του Avatar.

Στην δεύτερη θέση η Tammy με την Μελίσα ΜακΚάρθυ έκοψε όσα περισσότερα εισιτήρια μπορούσε, αλλά σε σύνολο 5 ημερών δεν κατάφερε να φτάσει το άνοιγμα τριημέρου των Identity Thief και The Heat. Και πάλι όμως είχε καλύτερη τύχη από την νέα ταινία του Σκοτ Ντέρικσον (Sinister, The Exorcism of Emily Rose). Το τμήμα marketing της Sony προσπάθησε πολύ, αλλά απέτυχε να «εξηγήσει» στο κοινό σε τι διαφέρει το Deliver Us From Evil από τους υπόλοιπους κινηματογραφικούς εξορκιστές της πρόσφατης σοδειάς κι έτσι η ταινία δεν κατάφερε να φτάσει ούτε το ¼ του ανοίγματος του περσινού The Conjuring.

Στα limited releases κυριάρχησαν οι αδερφοί Γουαινστάιν, που πρόσθεσαν αρκετές αίθουσες στα Begin Again και Snowpiercer και πήραν πίσω 1,2 και 1 εκατομμύριο αντίστοιχα. Κι αυτά αφού έγραψα, να σας ενημερώσω πως η στήλη θα κλείσει λόγω θέρους.

Το θρυλικό «Ραντεβού το Σεπτέμβρη» υπήρξε κάποτε ο φόβος και ο τρόμος των σινεφίλ, ειδικά για εκείνους που ζούσαν σε επαρχιακές πόλεις δίχως θερινό σινεμά κι έπρεπε να περιμένουν τρεις ολόκληρους μήνες. Αυτή όμως η χαρά της προσμονής, με τις ταινίες να κυκλοφορούν περίπου την ίδια ημερομηνία σε όλο τον κόσμο – στις αίθουσες ή/και στα torrentάδικα- και τους κινηματογράφους να λειτουργούν 365 ημέρες τον χρόνο, ολοένα και εκλείπει. Κι όσο μεγαλύτερη η προσμονή για κάτι που θέλεις, τόσο μεγαλύτερη η ευχαρίστηση, όταν τελικά το αποκτήσεις.

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη λοιπόν κι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εκείνους που στήριξαν -και στηρίζουν- την στήλη. Και το Nostromo.

Transformers: Age of Extinction – 37.0M (175.3M)
Tammy – 21.5m (33.3M)
22 Jump Street – 9.8M (159.2M)
Deliver us from Evil – 9.7M (15.2M)
How to Train your Dragon 2-  8.9M (140.2M)
Earth to Echo – 8.3M (13.5M)
Maleficent – 6.1M (213.9M)
Jersey Boys – 5.1M (36.6M)
Think Like a Man Too – 4.8M (57.1M)
Edge of Tomorrow – 3.6M (90.8M)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου