2/4/14

Money Talks #019

Από τον Γιάννη Βασιλείου




Παρά την κατακραυγή των θρησκευτικών οργανώσεων (ή και εξαιτίας της) ο Νώε του Αρονόφσκυ έπνιξε τον ανταγωνισμό, υπερέβη τις εκτιμήσεις των αναλυτών και κατέστη ακόμα μια εισπρακτική νίκη για το σκεπτόμενο μπλοκμπάστερ. Το αξιοπερίεργο, που προκύπτει από τα νούμερα, είναι πως το κοινό γυρίζει την πλάτη του στον Ράσελ Κρόου, όποτε πρωταγωνιστεί σε ταινία που εκτυλίσσεται στο σήμερα, αλλά τον ακολουθεί πιστά όταν φορά το κουστούμι του και παίζει σε φιλμ εποχής.



Τα νέα είναι δεν είναι εξίσου καλά για την άλλη νέα κυκλοφορία της εβδομάδας, το Sabotage, που γνώρισε την συντριβή, γεγονός που πιστοποιεί ότι το άστρο του Σβαρτζενέγκερ έχει δύσει. Η συμμετοχή του στο επερχόμενο Terminator είναι το μεγάλο στοίχημα.

Το God's Not Dead, με πρωταγωνιστή τον τηλεοπτικό «Ηρακλή» Κέβιν Σόρμπο, συνεχίζει να εκπλήσσει με την παρουσία του στο top-10, ενώ το The Grand Budapest Hotel επεκτάθηκε σε περισσότερες αίθουσες (παίζει βέβαια σε λιγότερες από 1000) και συνεχίζει να σκίζει. 

Tέλος, αυτή την εβδομάδα μάλλον αποχαιρετούμε το Non-Stop από το top-10. Η ταινία του Κολέ-Σερά έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 85,1 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό box-office και συνιστά ακόμα μια εμπορική επιτυχία στο βιογραφικό του Λίαμ Νίσον. O τελευταίος θα ανανεώσει το ραντεβού του με το σινεμά δράσης στα Run All Night, A Walk among the Tombstones και, φυσικά, στο Taken 3.

Noah   - 43.7M
Divergent  - 25,6M (94,3M)
Muppets Most Wanted  - 11.8M (33,1M)
Mr.Peabody and Sherman -9.0M (94.5M)
God’s Not Dead - 8.8M (21.7M)
The Grand Budapest Hotel – 8.5M (24.1M)
Sabotage – 5.2M
Need for Speed – 4.2M (37.6M)
300:Rise of an Empire 4.2M (101.0M)
Non Stop - 4.0M (85.0M)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου