16/4/14

Money Talks #021

Από τον Γιάννη Βασιλείου


Παρά την πρόσκαιρη επικράτηση του το βράδυ της Παρασκευής κι έπειτα από μάχη στήθος με στήθος το Rio 2 δεν μπόρεσε τελικά να εκθρονίσει τον Captain America από την πρώτη θέση του box-office αυτό το τριήμερο. Ευχάριστα νέα για την Marvel, που θα ήταν ακόμα πιο ευχάριστα αν τα νούμερα σημείωναν μικρότερη πτώση σε σχέση με το προηγούμενο τριήμερο, ευχάριστα και για την Fox, που θα ήταν ακόμα πιο ευχάριστα αν το Rio 2 κατόρθωνε να ξεπεράσει σημαντικά το πρώτο τριήμερο της προηγούμενης ταινίας, που είχε κάνει 39.2M.


Συμπαθέστατο άνοιγμα για το Oculus, ένα horror βασισμένο σε ακατέργαστο μα αποτελεσματικό φιλμάκι μικρού μήκους, που συνοδεύεται από ανέλπιστα -για το είδος- καλές κριτικές. Αντίθετα το Draft Day δεν έκανε τις αναμενόμενες εισπράξεις. Θα περίμενε κανείς πως ο συνδυασμός Κέβιν Κόστνερ - αθλητικής ταινίας θα οδηγούσε σε ένα άνοιγμα τουλάχιστον ανάλογο του 3 Days to Kill (12.2M), αλλά φαίνεται πως δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα της αναγέννησης του αμερικανού σταρ. Το επίσης αθλητικου περιεχομένου McFarland, που βγαίνει τον προσεχή χειμώνα στις αίθουσες, είναι το μεγάλο στοίχημα  για τον Κόστνερ.

Αυτή την εβδομάδα μάλλον αποχαιρετούμε τα Muppets από το top-10,  που όπως φαίνεται θα κλείσουν με ένα ποσό γύρω στα 50-55 εκατομμύρια. Μπορεί πραγματικοί πρωταγωνιστές των σχετικών παραγωγών να είναι οι αξιολάτρευτες δημιουργίες του Τζιμ Χένσον, μην υποτιμάς όμως την σημασία των ηθοποιών που στέκουν δίπλα τους. Και, όπως και να το κάνουμε, το δίδυμο Τζέισον Σέγκελ- Έιμι Άνταμς έχει διαφορετική (ταμειακή) δυναμική από εκείνο των Ρίκυ Ζερβές -Τίνα Φέι.

Κλείνοντας να σημειώσουμε πως  το Joe του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, όπου, όπως λέγεται, ο Νίκολας Κέιτζ κάνει σπουδαία δουλειά, γνώρισε τον όλεθρο σε περιορισμένο κύκλωμα διανομής, ενώ καλύτερα τα πήγε το Only Lovers Left Alive του Τζάρμους, που στην χώρα μας βγήκε τον Ιανουάριο και μας άρεσε, εδώ, στο Nostromo.

Captain America:The Winter Soldier - 41.2M (158.8M)
Rio 2 - 39.3M
Oculus - 12.0M
Draft Day - 9.8M
Noah - 7.5M (84.9M)
Divergent - 7.3M (124.7M)
God's Not Dead - 5.5M (40.8M)
The Grand Budapest Hotel - 4.0M (39.4M)
Muppets Most Wanted - 2.2M (45.7M)
Mr.Peabody and Sherman - 1.8M (105.2M)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου