7/5/14

Money Talks #023

Από τον Γιάννη Βασιλείου




Με τις ακριβές υπερπαραγωγές να πληθαίνουν και τις εταιρείες να τις διανέμουν στις αίθουσες με μικρή χρονική απόσταση, είναι επόμενο να μην μπορεί κάθε υπερπαραγωγή να σπάει κάποιο εισπρακτικό ρεκόρ και τελικώς, να κάνει χαμηλότερες τελικές εισπράξεις από εκείνες που θα σημείωνε, αν είχε χρόνο για να «αναπνεύσει» και δεν είχε να κονταροχτυπηθεί με την επόμενη μέσα σε λίγες ημέρες από την πρεμιέρα της. Το αποτέλεσμα αυτού του φαινομένου είναι το κυνήγι του επόμενου ρεκόρ να έχει καταστεί σημείο αναφοράς για την επιτυχία ή μη της ταινίας. Κι έτσι, διαβάζεις από μερικούς αναλυτές του box-office ότι το The Amazing Spider-man 2, μια ταινία που έχει κάνει στο πρώτο της σαββατοκύριακο πάνω από 90 εκατομμύρια -νούμερο που συμπίπτει με τις προβλέψεις της παραγωγού εταιρείας-, δεν απέφερε τα αναμενόμενα έσοδα στα ταμεία.

Σε κάθε περίπτωση οι παραγωγοί της Sony είναι απολύτως ικανοποιημένοι, η εκκίνηση της ταινίας διεθνώς είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντική για την συνέχεια και, σε τελική ανάλυση, αν τέτοια νούμερα συνιστούν επιτυχία για τον Captain America της Marvel, τότε, δεδομένης της υπερ-ηρωικής υπερπροσφοράς και των σημαντικά περισσότερων κινηματογραφικών παραστάσεων του ήρωα , είναι επιτυχία και για τον Spider-man της Sony.

Κατά τα άλλα, το The Other Woman έπεσε, όπως αναμενόταν, στην δεύτερη θέση, είχε καλά κρατήματα και φαίνεται πως θα φτάσει με άνεση τα 70 εκατομμύρια, ενώ χαιρετίζουμε την επάνοδο του The Grand Budapest Hotel στο top-10, που προσπέρασε τις γλυκύτατες αρκουδίτσες της Disney ("Bears") και το God's not Dead και βρέθηκε στην ένατη θέση. Η θαυμάσια ταινία του Γουές Άντερσον αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να περάσει την Οικογένεια Τενενμπάουμ και να κερδίσει με το σπαθί της τον τίτλο της μεγαλύτερης επιτυχίας του σκηνοθέτη εντός των αμερικανικών συνόρων.


The Amazing Spider- Man  - 91.6M
The Other Woman - 14.4M (47.5M)
Heaven is for Real - 8.6M (65.5M)
Captain America:The Winter Soldier - 7.7M (237.1M)
Rio 2 - 7.7M (106.5M)
Brick Mansions - 3.7M (15.6M)
Divergent - 2.1M (142.6M)
The Quiet Ones - 1.9M (6.7M)
The Grand Budapest Hotel - 1.7M (51.5M)

God's not Dead - 1.7M (55.5M)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου