8/5/14

Η Άλλη Γυναίκα (2014) **

Από τον Ιωάννη 'Moody' Λαζάρου


Σκηνοθεσία: Νικ Κασσαβέτης
Πρωταγωνιστούν: Κάμερον Ντίαζ, Λέσλι Μαν, Κέιτ Άπτον.
109’


Θηλυκή buddy movie με την εξής ιδιαιτερότητα, πως τρεις γυναίκες συντάσσονται μέσα από τη φυσική αντιπαλότητα του να διεκδικούν τον ίδιο άνδρα που τις γέλασε, στοιχείο που στη συνέχεια θα τις κάνει να εξαπολύσουν τη μανιασμένη, από κοινού, εκδίκησή τους. Η τελματωμένη και απεριποίητη σύζυγος θα χάσει από την κλασάτη μεσήλικη δικηγορίνα που μοιάζει να βγήκε κατευθείαν από το “Sex & the City” και η τελευταία, με τη σειρά της, από μια νεότερη και πιο χυμώδη κοπέλα –και πάει λέγοντας.

Χωρίς να καταφέρνει πραγματική διαφορά από ταινίες του είδους (που έχουν στην πλειοψηφία τους το μειονέκτημα να παρουσιάζουν κοριτσοπαρέες ενωμένες όχι για το μεταξύ τους, παρά μόνο για να επιβληθούν του αντίθετου φύλου, να ανταγωνίζονται φιλικά για φορέματα και παπούτσια και να κουτσομπολεύουν), κερδίζει από τη φερεγγυότητα της Ντίαζ  (όχι μόνο την εμπορική που επιβεβαιώθηκε την περασμένη εβδομάδα στις Η.Π.Α.) που επανασυστήνει τους κωμικούς μορφασμούς του «Κάτι τρέχει με τη Μαίρη», εμπλουτισμένους πια με μια καλοδεχούμενη, λεπτή αυτοκριτική της οριακά προκλιμακτηριακής περιόδου μιας macho γυναίκας. Αντίστοιχο (έστω υποτυπώδες) βάθος, δυστυχώς, δεν εμφανίζουν οι δύο άλλες πρωταγωνίστριες που μένουν εγκλωβισμένες σε μια καρικατουρίστικη απεικόνιση.

Χωρίς να είναι ιδιαιτέρως πνευματώδης αλλά ούτε και εξαιρετικά αστεία, η ταινία του υιού Κασσαβέτη («Το Ημερολόγιο») διαθέτει το, πάντα εκτιμητέο, προσόν να μην παίρνει πολύ στα σοβαρά τον εαυτό της κι έτσι διασκεδάζει στο μέτρο του προβλέψιμου και του εφικτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου