14/5/14

Money Talks #024

Από τον Γιάννη Βασιλείου


Το Neighbors της Universal διέλυσε αυτό το τριήμερο τα προγνωστικά που το ήθελαν να ανοίγει με το, όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, μετριοπαθές ποσό των 35 εκατομμυρίων, κατέλαβε με το σπαθί του την πρώτη θέση και συνεχίζει τον θρίαμβο της Universal μέσα στο πρώτο εξάμηνο του '14. Επόμενο στοίχημα της εταιρείας η φαρσοκωμωδία του Σεθ Μακ Φάρλαν, Α Million Ways to Die in the West, που βγαίνει στις αίθουσες τον επόμενο μήνα.


Στην δεύτερη θέση βρέθηκε το The Amazing Spider-man 2, το οποίο είχε εφάμιλλη πτώση με εκείνη του δεύτερου Thor και του δεύτερου Captain America. Τώρα, γιατί για μερικούς αναλυτές οι ταινίες της Marvel έκαναν χρυσές δουλειές, ενώ αυτή της Sony όχι, ρωτήστε τους ίδιους. Πρόκειται πάντως για σφάλμα μεγέθους να τίθεται ως μέτρο σύγκρισης το Spider-man του Ρέιμι. Τότε οι περιπέτειες του Ανθρώπου-Αράχνη συνιστούσαν event, τώρα αποτελούν μια σταγόνα στον ωκεανό των κόμικ υπερπαραγωγών.

Το χριστιανικό Mom's Night Out δεν κατάφερε να προσελκύσει πλήθη πιστών στις αίθουσες, όπως αντίστοιχες παραγωγές των τελευταίων εβδομάδων. Ετούτο βέβαια δεν είχε τίτλο που να παραπέμπει άμεσα στο περιεχόμενο του και να τονώνει την χριστιανική πίστη - οι δύο σχετικές επιτυχίες του πρόσφατου παρελθόντος μας διαβεβαίωσαν ότι «ο Θεός δεν έχει πεθάνει» και ότι «ο Παράδεισος είναι αληθινός». Αν το διένειμαν στις αίθουσες με τίτλο «Ο Ιησούς είναι ο Καλύτερος σου Φίλος», δεν θα πρόφταιναν να μετρούν τα δολάρια από τα παγκάρια. Ας πρόσεχαν.

Νeighbors - 49.0M
The Amazing Spider-man 2 - 35.5M (146.2M)
The Other Woman - 9.6M (62.0M)
Heaven is for Real - 7.4M (75.7M)
Captain America: The Winter Soldier - 5.7M (245.1M)
Rio 2 - 5.0 M (113.0M) 
Mom's Night Out - 4.3M
Legends of Oz:Dorothy's Return - 3.7M
Divergent - 1.7M (145.0M)

Brick Mansions - 1.6M (18.4M)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου