21/5/14

Money Talks #025

Από τον Γιάννη Βασιλείου




Ενώ στην Ελλάδα αρκετοί δικαστικοί αντιπρόσωποι παλεύουν ακόμα με το τέρας που καλείται «διαλογή ψήφων», στην Αμερική ένα άλλο τέρας περισσότερο δημοφιλές, μα αναμφίβολα λιγότερο τρομακτικό, σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα του με ένα κτηνώδες άνοιγμα ύψους 93,1 εκατομμυρίων δολαρίων. Με τέτοιες επιδόσεις, κι αν υποθέσουμε ότι στις μέρες που θα ακολουθήσουν θα έχει πτώση ανάλογη του The Amazing Spider-man 2, ο Γκοτζίλα θα ξεπεράσει σίγουρα τα 200 εκατομμύρια συνολικών εισπράξεων στις ΗΠΑ, ενώ ήδη σκίζει στον υπόλοιπο κόσμο.  Για να βρεθεί στην πρώτη θέση ο Γκοτζίλα εκτόπισε  το «Ανυπόφοροι Γείτονες», που έχασαν περίπου το μισό κοινό τους από το πρώτο τους Σαββατοκύριακο. Η ξεκαρδιστική, μα υπόγεια μελαγχολική, κωμωδία αναμένεται να φτάσει τουλάχιστον στα 140 εκατομμύρια δολάρια.


Τα νέα δεν ήταν εξίσου καλά για την έτερη νέα κυκλοφορία της εβδομάδας, το Million Dollar Arm της Ντίσνεϋ, το οποίο παρά την επιθετική διαφημιστική εκστρατεία των τελευταίων εβδομάδων και τις συμπαθητικές κριτικές έκανε μόνο 10,5 εκατομμύρια.

Κατά τα άλλα, αυτό το Σαββατοκύριακο ο Νώε του Αρονόφσκυ πέρασε επιτέλους το φράγμα τον 100 εκατομμυρίων δολαρίων, το Transcendence πασχίζει να ξεπεράσει τα 23, ενώ σε περιορισμένο κύκλωμα διανομής το εγκαταλειμμένο από το στούντιο του, The Immigrant, ενός από τους πιο ενδιαφέροντες Αμερικανούς δημιουργούς εκεί έξω, του Τζέιμς Γκρέι, έκανε ένα συμπαθητικότατο μέσο όρο 14.688 ανά αίθουσα σε τρεις αίθουσες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας το ντισνεϊκό Frozen θα ανέβει μια θέση στην σχετική γενική κατάταξη και θα είναι και επισήμως η πέμπτη πιο επιτυχημένη ταινία όλων των εποχών παγκοσμίως. Και μετά μου λέτε ότι δεν μας ψεκάζουν.

Godzilla - 93.1M
Neighbors - 25.0M ( 90.6M)
The Amazing Spider-man 2 - 16.8M (172.1M)
Million Dollar Arm - 10.5M
The Other Woman - 6.3M (71.6M)
Heaven is for Real - 4.3M (82.2M)
Rio 2 - 3.7M (117.9M)
Captain America: The Winter Soldier - 3.6M (250.5M)
Legends of Oz:Dorothy's Return - 1.9M (6.5M)
Mom's Night Out - 1.7M (7.2M)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου