28/5/14

Money Talks #026

Από τον Γιάννη Βασιλείου




Μια σημαντική νίκη για το blockbuster του «δημιουργού» σημειώθηκε αυτό το σαββατοκύριακο, με το πυκνογραμμένο X-Men:Days of Future Past του Μπράιαν Σίνγκερ να πραγματοποιεί το δεύτερο μεγαλύτερο άνοιγμα της σειράς και τον καλύτερο μέσο όρο ανά αίθουσα της εβδομάδας. Μια νίκη που έρχεται την κατάλληλη στιγμή, καθώς συμπίπτει χρονικά με την απόλυση του Έντγκαρ Ράιτ από την Marvel μετά από οκτώ χρόνια αδιάκοπης δουλειάς στο project που ακούει στον τίτλο Ant-Man, λόγω «δημιουργικών διαφορών» - στην θέση του θα προσληφθεί  κατά πάσα πιθανότητα κάποιος τηλεοπτικός ή νεόκοπος σκηνοθέτης, που θα κάνει ό,τι του πουν.


Την κακή πλευρά του ανταγωνισμού βίωσε ο Γκοτζίλα που έχασε τα 2/3 του κοινού του με την έξοδο των X-Men στις αίθουσες. Τα στούντιο θα πρέπει να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να κάνουν μια συμφωνία κυρίων, ώστε να μένει ένα κενό τουλάχιστον τριών εβδομάδων ανάμεσα στις μεγάλες υπερπαραγωγές προκειμένου να μπορέσουν να αναπνεύσουν στα ταμεία. Όχι για λόγους ευγενούς άμιλλας, αλλά γιατί αυτή η κατάσταση εμφανώς δεν κάνει καλό σε κανέναν.

Τέλος, ούτε ο Άνταμ Σάντλερ φαίνεται να ξεφεύγει από την αναπόφευκτη μοίρα του κωμικού να έχει (εισπρακτική) ημερομηνία λήξης, καθώς η νέα του ταινία Blended δεν δούλεψε στα ταμεία, ξεπερνώντας μετά βίας το Neighbors που διανύει την τρίτη του εβδομάδα.

X-Men:Days of Future Past - 90.8M
Godzilla - 30.9M (148.2M)
Blended - 14.2M
Neighbors - 14.0M (113.7M)
The Amazing Spider-man 2 - 7.8M (184.9M)
Million Dollar Arm - 6.9M (20.5M)
The Other Woman - 3.7M (77.8M)
Rio 2 - 2.4M (121.5M)
Chef - 2.2 M (3.5M)
Heaven is for Real - 2.0M (85.8M)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου