18/6/14

Money Talks #029

Από τον Γιάννη Βασιλείου


Δύο νέες ταινίες κατέλαβαν τις δυο πρώτες θέσεις του αμερικανικού box-office αυτή την εβδομάδα. Στην πρώτη θέση βρέθηκε το 22 Jump Street, σίκουελ που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την δημοτικότητα των δύο πρωταγωνιστών του - Τζόνα Χιλ και Τσέινινγκ Τέιτουμ- και υπερέβη τα προγνωστικά, ενώ την δεύτερη το How to Train your Dragon 2, σίκουελ του κατά γενική ομολογία καλύτερου animation της Dreamworks, που δεν κινήθηκε μεν όσο καλά περίμενε η παραγωγός εταιρεία, αλλά, ελλείψει ανταγωνισμού, θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του παιδικού κοινού τις επόμενες εβδομάδες.


Όπως σας είχαμε γράψει από την στήλη και την προηγούμενη εβδομάδα, οι ταινίες του Τομ Κρουζ παραδοσιακά έχουν καλά κρατήματα στο box-office και το Edge of Tomorrow δεν αποτέλεσε την εξαίρεση στον κανόνα. Να σημειωθεί πως εκτός Αμερικής η ταινία σκίζει, καθώς σε δύο μόλις εβδομάδες προβολής έχει φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τις συνολικές επιδόσεις του Oblivion, ενώ και εντός Αμερικής μην απορήσετε αν τελικά κλείσει με ένα ποσό κοντά στα 89 εκατομμύρια του τελευταίου, παρά το γεγονός ότι είχε πολύ χαμηλότερο άνοιγμα.

Τα νέα δεν ήταν εξίσου καλά για το The Fault in Our Stars που έχασε λίγο παραπάνω από τα 2/3 του κοινού του, γεγονός που μαρτυρά πως η ταινία δεν ενθουσίασε το κοινό της. Με αυτά τα δεδομένα τα 110 εκατομμύρια συνολικών εισπράξεων είναι το ταβάνι του. Αντίθετα το X-Men:Days of Future Past αρέσει εντός κι εκτός συνόρων κι αυτό φαίνεται από τα κρατήματα του. Αν συνεχίσει έτσι, όταν έρθει η ώρα του απολογισμού η ταινία του Μπράιαν Σίνγκερ θα στέκει ψηλότερα σε παγκόσμιες εισπράξεις σε σχέση με τον δεύτερο Κάπτεν Αμέρικα της Μάρβελ.

Τέλος ο Godzilla, όπως πάει, θα χρειαστεί ένα γερό σπρώξιμο από την εταιρεία του για να ξεπεράσει το φράγμα των 200 εκατομμυρίων, ποσό στο οποίο αναμένεται να φτάσει με αγκομαχητά το The Amazing Spider-Man 2 εντός δεκαημέρου.

22 Jump Street - 57.0M

How to Train your Dragon 2 - 49.4M

Maleficent - 16.5M

Edge of Tomorrow - 16.5M

The Fault in our Stars - 14.7M (80.7M)

X-Men:Days of Future Past - 9.8M (206.2M)

Godzilla - 3.3M (191.4M)

A Million Ways to Die in the West - 3.2M (37.1M)

Neighbors - 2.3M (143.0M)


Chef - 2.1M (13.9M)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου