25/6/14

Money Talks #030

Από τον Γιάννη Βασιλείου


Το μαύρο κοινό της Αμερικής παραδοσιακά ψηφίζει κωμωδία. Όταν λοιπόν κυκλοφορεί μια κωμωδία στοχευμένη σε αυτό - συνήθως ανά δύο με τρεις μήνες- θα την στηρίξει με το εισιτήριο του. Και κάπως έτσι το Think Like a Man Too της Sony έγινε η τρίτη ταινία του μικροκαμωμένου κωμικού Kevin Hart που πραγματοποιεί άνοιγμα άνω των 25 εκατομμυρίων μέσα στο 2014. Στην δεύτερη θέση το 22 Jump Street, επίσης της Sony, είχε πτώση ανάλογη του Neighbors, οπότε περιμένουμε μια αντίστοιχη πορεία στο αμερικανικό box-office, αλλά με μεγαλύτερο κλείσιμο λόγω του μεγαλύτερου ανοίγματος, ενώ το How to Train your Dragon 2 έχασε το μισό κοινό του, μια πτώση αξιοπρεπή για live action παραγωγή, μα διόλου θετική για animation.

Στην τέταρτη θέση συναντούμε την καινούργια ταινία του θείου Κλιντ, το Jersey Boys, που βασίζεται στο ομώνυμο μιούζικαλ του Μπροντγουεϊ. Αν και παρατημένο στην τύχη του από την Warner, που δεν το διαφήμισε όπως έπρεπε, το φιλμ πραγματοποίησε το μεγαλύτερο άνοιγμα ταινίας του Ίστγουντ της μετά-Gran Torino εποχής. Η επόμενη εβδομάδα θα δείξει μέχρι που μπορεί να φτάσει, μα εκτιμώ πως θα περάσει άνετα τα 40 εκατομμύρια δολάρια.

Κατά τα άλλα το Maleficent είναι μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς, το Edge of Tomorrow διαψεύδει με εκκωφαντικό τρόπο κακόβουλα κείμενα για το τέλος του Τομ Κρουζ ως σταρ πρώτης γραμμής, ενώ εντός των επόμενων δύο εβδομάδων το X:Men Days Οf Future Past θα περάσει τον Κάπτεν Αμέρικα στην γενική κατάταξη και θα ανακηρυχθεί η πιο επιτυχημένη εισπρακτικά ταινία της χρονιάς παγκοσμίως - αν βέβαια στο μεταξύ δεν το προλάβει η νέα «ρομποτειάδα» του Μάικλ Μπέι, που, όπως προβλέπουν οι αναλυτές, θα σπάσει τα ταμεία.

Think Like a Man Too - 29.4M
22 Jump Street - 27.4M (109.9M)
How to Train your Dragon - 24.7M (94.5M)
Jersey Boys - 13.3M
Maleficent - 12.9M (185.8M)
Edge of Tomorrow - 9.8M (73.9M)
The Fault in our Stars - 8.5M (98.6M)
X-Men:Days of Future Past - 6.1M (216.7M)
Godzilla - 1.8M (194.9M)

Chef - 1.7M (16.8M)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου